sobota, 8 października 2016

112.

Czekoladowo-bananowe placuszki z konfiturą jagodową i domową nutellą


 Domowa nutella:

100g orzechów laskowych 
2 łyżeczki kakao 
1 łyżeczka oleju kokosowego 
3-4 łyżeczki brązowego cukru 
mleko do odpowiedniej konsystencji (dolewałam na oko ok. 5-6 łyżek) 
 Wszystko blendujemy cierpliwie do uzyskania odpowiedniej konsystencji :D

6 komentarzy:

  1. Aaa! :D Muszę w końcu ją zrobić! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bosko :) takie rozpustne śniadanie w niedzielę, to to czego mi potrzeba :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szczególnie tą domową nutellę byśmy pochłonęły w całości <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki słodki początek dnia to ja rozumiem:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pragnę tego kremu w dopełnieniu do placuszków. *-*

    OdpowiedzUsuń