Witam Was, robaczki!
Myśl o założeniu bloga krążyła po mojej głowie już od dawna, ale dojrzałam do tej decyzji i oto jestem! Zwą mnie Ola, czasem Bogdan, a tutaj jestem MuffinTime. Lubię i rysować i gotować, w końcu zakładam bloga kulinarnego.
Tymczasem, pokażę Wam pierwsze śniadanie. :)
kokosowo-bananowe tofurniczki podane z borówkami, miętą, sosem czekoladowym i tahini
przepis:
1 jajko
banan
3/4 kostki tofu
2 łyżki maki kokosowej
1 łyżka maki orkiszowej
1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
aromat waniliowy
Wszystkie składniki dokładnie blenduję i smażę na patelni teflonowej z dwoch stron pod przykryciem.
Fajne te foczniki. Chętnie zjadłabym takich kilka :)
OdpowiedzUsuńBoże, ja tak kocham tofu, na sto procent wypróbuję! <3
OdpowiedzUsuń