Pełnoziarnisty omlet biszkoptowy z mozarellą, pomidorami, ziołami, kiełkami brokuła i roszponką
3 białka
2 żółtka
3 łyżki wody
2 łyżki mąki pełnoziarnistej
szczypta soli
pomidor
pół kulki mozarelli
kiełki, roszponka
przyprawy (u mnie czarnuszka, oregano, bazylia, pieprz)
Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, w małej miseczce mieszamy żółtka z wodą i mąką, dodajemy stopniowo do białek. Wylewamy masę na lekko natłuszczoną patelnie i smażymy chwilę pod przykryciem, następnie układamy pomidora, mozarellę(pokrojone w plasterki) i przewracamy omlet na drugą stronę, ponownie przykrywamy i smażymy jeszcze kilka sekund.Podajemy z kiełkami, roszponką i posypujemy ziołami.
I znów nie mogę zorganizować czasu, totalny chaos zawładną moją głową.
zakochałam się w Twoim śniadanku!
OdpowiedzUsuńCoś Cię wzięło na wytrawne smaki :P Ale taka zmiana czasem jest potrzebna. Ja też wszędzie czuję chaos, to od natłoku planów ;)
OdpowiedzUsuńja omlety nie robię z mąką.. i zazwyczaj to jajko i warzywa.. jak robisz pełnoziarnistego?
OdpowiedzUsuńPodrzuć pomysł! :)
Już uzupełniłam przepis :)
UsuńMozzarella z pomidorami w omlecie- ideał :D Również mam w głowie chaos i mimo nagłego "zasobu" wolnego czasu, nie umiem go wykorzystać i skupić się na niczym konkretnym
OdpowiedzUsuńTen serrrr <3
OdpowiedzUsuńDla nas byłby to idealny wręcz obiad :D
OdpowiedzUsuńJa nigdy nie dodawałam mąki i zawsze mi taki trochę "jajeczny" wychodził, ale ten wygląda tak zachęcająco, że... chyba sobie na obiad kiedyś zaserwuję. ;)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie i kolorowo :)
OdpowiedzUsuń