Granola z patelni z kurkumą, jagodami goji, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi podana z jogurtem naturalnym, śliwkami i domowym masłem orzechowym
3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka płatków jaglanych
1 łyżka wiórek kokosowych
1 łyżka płatków migdałowych
1 łyżka jagód goji
1 solidna łyżeczka miodu
szczypta kurkumy
Płatki prażymy na patelni, dodajemy miód i dokładnie mieszamy, zostawiamy chwilę na ogniu pilnując, by się nie przypaliło, na koniec dodajemy resztę składników i prażymy ok 2 minut mieszając.
no kurkumy to jeszcze do granoli nie dawałam.. bardzo wyczuwalna? :)
OdpowiedzUsuńDodałam tylko szczyptę, więc nie jest bardzo wyczuwalna ale według mnie świetnie podkreśla smak :)
UsuńUwielbiam taką aromatyczną chrupiącą granolę! Dodatek kurkumy jest niesamowicie pomysłowy :)
OdpowiedzUsuńGranola z patelni to idealna propozycja, gdy tej domowej z piekarnika brak, a mamy ogromną ochotę na coś chrupkiego, zdrowego i oblepionego miodem! :)
OdpowiedzUsuńKurkuma do granoli? Hmmm, ciekawe, ciekawe. :D
OdpowiedzUsuńCiężko wyobrazić mi sobie granolę z dodatkiem kurkumy, ale wygląda świetnie ;)
OdpowiedzUsuńBrak mi tylko płatków migdałowych, ale zamiast nich mogłabym użyć orzechów laskowych. :D
OdpowiedzUsuńJak to świetnie wygląda, naprawdę!
Z kurkumą? Ciekawa :D
OdpowiedzUsuńNie widziałam granoli z patelni :D W sumie to taka prostrza wersja tej piekarnikowej :3
OdpowiedzUsuńJednak wygląda bardzo smacznie :D
Takie granole znikają u nas zbyt szybko :D Dlatego my też już robimy od razu takie jedno porcjowe a nie na zapas :D
OdpowiedzUsuńOj taka domowa granola to jest coś :)
OdpowiedzUsuńraz próbowałam zrobić granolę z patelni, ale ją zjarałam. Mam wybitny talent :D
OdpowiedzUsuń