Marchewkowo-kawowe muffiny z nutą cynamonu i granatem
Przepis:
1 szklanka mąki (u mnie owsiana i pszenna pełnoziarnista)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka cynamonu
2 małe jajka
szklanka mleka sojowego
2 łyżki miodu
2 małe marchewki
Marchewki zetrzeć na grubszych oczkach, dodać jajka. mleko i miód, w drugiej misce wymieszać suche składniki i wlać płynne, dokładnie wymieszać na gładką masę, przelać do foremek i piec 25 minut w 180 stopniach.
Swego czasu bardzo często robiłyśmy ciasto marchewkowe :P A takie muffiny na śniadanie byłyby bardzo mile widziane, choć bez kawy ;)
OdpowiedzUsuńZapraszamy przy okazji do wzięcia udziału w naszym konkursie :)
Jaki czerwony granat Ci się trafił, u mnie same takie bladziutkie w tym roku... A marchewkowe muffinki to ja wręcz uwielbiam. Marchew to jesienny smak zaraz po dyni i jabłku z cynamonem :) O tak, i kawa - te muffiny są zdecydowanie dla mnie :D
OdpowiedzUsuńJaki czerwony granat Ci się trafił, u mnie same takie bladziutkie w tym roku... A marchewkowe muffinki to ja wręcz uwielbiam. Marchew to jesienny smak zaraz po dyni i jabłku z cynamonem :) O tak, i kawa - te muffiny są zdecydowanie dla mnie :D
OdpowiedzUsuńAle pyszności niesamowite ;)
OdpowiedzUsuńnie wiem co lepsze... zdjęcia czy przepis <3 Pojadłabym ^^
OdpowiedzUsuńZjadłabym, wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńależ połączenie smaków :) I ten granat- wybuchowo :D
OdpowiedzUsuńprzepis kreatywny, nie wiem czy wpadłabym na połączenie marchewki z kawą ;o
OdpowiedzUsuńMyślę, że musze zaryzykować i wypróbować twoje babeczki :p
Ooo, marchewkę z cynamonem łączyłam, ale z kawą to jeszcze nie. Muszę spróbować! ;)
OdpowiedzUsuńPyszne !! :) Połączenie marchewki z cynamonem jest genialne, zwłaszcza w muffinkach :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie i tak też pewnie smakują *.*
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie :)
OdpowiedzUsuń