Cynamonowe ricotta hotcakes z syropem klonowym i smażonym na maśle bananem
Przepis:
150g serka ricotta
2 małe jajka
50 ml mleka
2 łyżki mąki
1/2 łyżeczki cynamonu
Smażymy na lekko natłuszczonej patelni z dwóch stron.
Wesołego mikołajkowania :)
Muszę w końcu kupić i spróbować ricotty, kurczę! :D
OdpowiedzUsuńJednym słowem - pycha, obłędnie wyglądają. Smaki bardzo moje :)
OdpowiedzUsuńIdealne dodatki, uwielbiam smażone banany i syrop klonowy :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ricotta hotcakes, z cynamonem jeszcze nie jadłam, ale jestem pewna, że z syropem klonowym i bananem wszystko komponuje się idealnie :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ricotta hotcakes, z cynamonem jeszcze nie jadłam, ale jestem pewna, że z syropem klonowym i bananem wszystko komponuje się idealnie :)
OdpowiedzUsuńczyli mikołajkowa rozpusta :)) Czyli to co my dziewczyny lubimy najbardziej ;))
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam z ricottą, ale muszą być boskie
OdpowiedzUsuńJak dla mnie królewskie śniadanie :) Dawno juz takiego nie jadłam i natchnęłaś mnie tym przepisem ;)
OdpowiedzUsuńIdealne śniadanie na Mikołajki :)
OdpowiedzUsuńHmm, pysznie! :)
OdpowiedzUsuńcudowne placuszki!
OdpowiedzUsuńMiałyśmy kupić syrop klonowy ale jakoś nam nie wyszło :P Ten smażony banan musiał byś boski :D
OdpowiedzUsuńOmnomnom :D Ładne zdjęcia ;)
OdpowiedzUsuńricotta hotcakes.. <3 koocham te placuszki! :)
OdpowiedzUsuńWypasione placuszki :)
OdpowiedzUsuńtym śniadaniem podbiłaś moje serce!
OdpowiedzUsuńNormalnie foodporn. :) :D
OdpowiedzUsuńkocham z riccotą placuszki ^^
OdpowiedzUsuń