Borówkowy krem owsiany z gruszkami duszona w syropie klonowym i cynamonie, pestkami dyni i migdałami
Przepis:
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki płatków orkiszowych
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
- 1, 5 szklanki mleka sojowego
- 1 szklanka borówek
- 2 małe gruszki lub 1 duża
- 2 łyżki syropu klonowego
- cynamon (duużo cynamonu :D )
- trochę wody do podlania gruszek
Każdy się spieszy, odbiega gdzieś w daleka przyszłość zapominając o teraźniejszości, o drobiazgach, o uśmiechu, o chwili dla siebie. o pielęgnowaniu tej chwili.
Borówki i gruszki razem? Jeszcze nie próbowałam, ale wygląda hipnotycznie :)
OdpowiedzUsuńtez próbowałam tego połaczenia pierwszy raz ale powiem Ci ze jest dobre : D
UsuńPychotka. Mnie podoba się bardziej wersja "na noc w lodówce" :)
OdpowiedzUsuńTez uwazam ze na zimno jest lepsza : )
UsuńTego połączenia jeszcze nie jadłam,ale z chęcią wypróbuję!
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/
Wedlug mnie smakuje super : D
UsuńNa początku myślałam że to pieczone ziemniaki :D
OdpowiedzUsuńhttp://iwonka-bloguje.blogspot.com
Hahaha o tym samym pomyslalam po zrobieniu zdjecia rano : D
UsuńUwielbiam takie miseczki! Coś cudownego :)
OdpowiedzUsuńPestki dyni w tym przypadku super sprawa;)
OdpowiedzUsuńMyślałam, że są to pieczone ziemniaki haha :)
OdpowiedzUsuń