Gruszka i mango zapiekane pod orzechową kruszonką z kawałkami gorzkiej czekolady, smoothie (banan, mango, mleko sojowe)
Przepis:
1 gruszka
pół dużego mango
łyżka soku z cytryny
2 łyżki mąki owsianej
1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżka cukru trzcinowego
1 czubata łyka masła orzechowego*
kostka gorzkiej czekolady
kostka gorzkiej czekolady
*najlepiej żeby było zimne
Owoce kroimy na małe kawałki i mieszamy z sokiem z cytryny. Następnie przygotowujemy kruszonkę, rozcierając razem mąki, masło orzechowe i cukier. Owoce przekładamy do naczynka żaroodpornego, przykrywamy kruszonką,czekoladą i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach.
Korzystam z wolnego poranka, wiec piekarnik poszedł w ruch i to nie na marne :)
Tą kruszonkę pochłonęłybyśmy w pięć minut :D Mamy do takiej słabość :D
OdpowiedzUsuńGruszka, mango i banan - tyle słodyczy musiało dać zdrowego kopa energii :) U mnie też wolny poranek, piąteczka!
OdpowiedzUsuńSkorupka orzechowa musi być najlepsza :)
OdpowiedzUsuńtakim śniadaniem z pewnością bym nie pogardziła. ;)
OdpowiedzUsuńStandardowej kruszonki nie lubię, ale taką owsiano - orzechową uwielbiam, zwłaszcza jak przykrywa jakieś dobre owoce :)
OdpowiedzUsuńStandardowej kruszonki nie lubię, ale taką owsiano - orzechową uwielbiam, zwłaszcza jak przykrywa jakieś dobre owoce :)
OdpowiedzUsuńLubię mango, a jeszcze zapieczone z kruszonką... to musiała być magia ^^
OdpowiedzUsuń