Kokosowe placuszki z sosem krobowo-daktylowym podane z jagodami goji, mango i daktylami
2jajka
szczypta soli
pół szklanki mleka sojowego
2 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka cukru trzcinowego
Jajka dokładnie miksujemy z solą i cukrem, dodajemy mleko, mąkę i cały czas mieszamy, z powstałego ciasta smażymy placuszki na lekko natłuszczonej patelni pod przykryciem.
Sos:
1,5 łyżeczki karobu
1 łyżeczka syropu daktylowego
odrobina wrzątku
Aleś sobie ułożyła mango :D dawno nie jadłam jagód goi a jakoś ostatnio do niczego mi nie pasują.. uwielbiam taki sos <3
OdpowiedzUsuńSłodycz daktyli i mango, kokos - podoba mi się to zestawienie! :)
OdpowiedzUsuńTakie mini omlety :) Kokosowe - zawsze!
OdpowiedzUsuńojej... cudownie wyglądają <3 kokos i daktyle kocham! Muszę je zrobić >.<
OdpowiedzUsuńTen sos <3
OdpowiedzUsuńna bogato danie:D
OdpowiedzUsuńJeszcze dodatkowo osobno poprosimy ten sos do maczania w nim placki :D
OdpowiedzUsuń