piątek, 12 sierpnia 2016

110.

Bananowo-cynamonowe placuszki z domowym masłem orzechowym, konfiturą z wiśni i wiórkami kokosowymi 




 Przepis:
1 jajko 
1 bardzo dojrzały banan
ok 100 ml mleka (u mnie sojowe) 
cynamon (wg uznania)
3-4 łyżki mąki (u mnie pszenna)
szczypta soli 

Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy roztrzepane jajko i mleko, mieszamy, dodajemy mąkę, cynamon i sól, ponownie mieszamy tak, by w cieście nie było grudek z mąki, smażymy na odrobinie oleju, polecam kokosowy.

17 komentarzy:

  1. Pyszności ostatnio sobie taki zrobiłam, zjadłam posmarowane masłem orzechowym :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masło orzechowe najlepszy dodatek :D

      Usuń
  2. Pyszniaste placuszki ! Uwielbiam takie propozycje śniadaniowe na weekend :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również, mam wtedy więcej czasu i można pokombinować :D

      Usuń
  3. Tyle pysznych składników! Mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tyle pysznych składników! Mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pominęłabym u siebie tylko wiórki, ale tak to mega! *.*

    OdpowiedzUsuń
  6. takie śniadania mogę jadać codziennie :)

    OdpowiedzUsuń