Placki gryczane z kremem bananowo-kokosowo-truskawkowym z tofu polane syropem daktylowym




Przepis:
1 małe jajko
50 ml mleka (u mnie orzechowe)
3 łyżki mąki gryczanej
Na krem:
pół kostki tofu
1 mały banan
4 dość duże truskawki
Składniki na ciasto dokładnie wymieszać i smażyć placuszki (jako tłuszcz do smażenia użyłam masła ale możecie je zastąpić czym chcecie). Tofu zblendować z owocami i wykładać na placki. Smacznego! :)
Przepraszam za zaniedbanie bloga, czasem potrzebny jest odpoczynek, od dziś będę się starać o regularność :)
Wspaniałe i pysznie wyglądające śniadanko :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńBardzo lubię słodkie śniadania, dają energię na cały dzień!
OdpowiedzUsuńRównież bardzo lubię słodki początek dnia :)
UsuńJakie eleganckie,mniam:)
OdpowiedzUsuńNiemal dokładnie to samo, tyle że w wersji wegańskiej u mnie dziś na blogu - czyżby telepatia? :D
OdpowiedzUsuńNa pewno telepatia :D
UsuńElegancja-Francja i nawet jeszcze lepiej! Prezentują się mega!
OdpowiedzUsuń