sobota, 16 kwietnia 2016

98. Elegancja

Placki gryczane z kremem bananowo-kokosowo-truskawkowym z tofu polane syropem daktylowym


Przepis:
1 małe jajko
50 ml mleka (u mnie orzechowe)
3 łyżki mąki gryczanej
Na krem:
pół kostki tofu
1 mały banan
4 dość duże truskawki

Składniki na ciasto dokładnie wymieszać i smażyć placuszki (jako tłuszcz do smażenia użyłam masła ale możecie je zastąpić czym chcecie). Tofu zblendować z owocami i wykładać na placki. Smacznego! :)

Przepraszam za zaniedbanie bloga, czasem potrzebny jest odpoczynek, od dziś będę się starać o regularność :)

8 komentarzy:

  1. Wspaniałe i pysznie wyglądające śniadanko :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię słodkie śniadania, dają energię na cały dzień!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Również bardzo lubię słodki początek dnia :)

      Usuń
  3. Niemal dokładnie to samo, tyle że w wersji wegańskiej u mnie dziś na blogu - czyżby telepatia? :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Elegancja-Francja i nawet jeszcze lepiej! Prezentują się mega!

    OdpowiedzUsuń