czwartek, 27 sierpnia 2015

1. Wstęp i czwartkowe tofurniczki :)

Witam Was, robaczki!

Myśl o założeniu bloga krążyła po mojej głowie już od dawna, ale dojrzałam do tej decyzji i oto jestem! Zwą mnie Ola, czasem Bogdan, a tutaj jestem MuffinTime. Lubię i rysować i gotować, w końcu zakładam bloga kulinarnego.

Tymczasem, pokażę Wam pierwsze śniadanie. :)


kokosowo-bananowe tofurniczki podane z borówkami, miętą, sosem czekoladowym i tahini 


przepis:
1 jajko
banan
3/4 kostki tofu
łyżki maki kokosowej 
łyżka maki orkiszowej 
łyżeczka mielonego siemienia lnianego 
aromat waniliowy 
Wszystkie składniki dokładnie blenduję i smażę na patelni teflonowej z dwoch stron pod przykryciem.

2 komentarze: