niedziela, 6 grudnia 2015

68. Mikołajkowo cynamonowo

Cynamonowe ricotta hotcakes z syropem klonowym i smażonym na maśle bananem

 

Przepis:
150g serka ricotta 
2 małe jajka 
50 ml mleka 
2 łyżki mąki
1/2 łyżeczki cynamonu 

Smażymy na lekko natłuszczonej patelni z dwóch stron. 

Wesołego  mikołajkowania :)

18 komentarzy:

  1. Muszę w końcu kupić i spróbować ricotty, kurczę! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jednym słowem - pycha, obłędnie wyglądają. Smaki bardzo moje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealne dodatki, uwielbiam smażone banany i syrop klonowy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię ricotta hotcakes, z cynamonem jeszcze nie jadłam, ale jestem pewna, że z syropem klonowym i bananem wszystko komponuje się idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię ricotta hotcakes, z cynamonem jeszcze nie jadłam, ale jestem pewna, że z syropem klonowym i bananem wszystko komponuje się idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. czyli mikołajkowa rozpusta :)) Czyli to co my dziewczyny lubimy najbardziej ;))

    OdpowiedzUsuń
  7. nigdy nie jadłam z ricottą, ale muszą być boskie

    OdpowiedzUsuń
  8. Jak dla mnie królewskie śniadanie :) Dawno juz takiego nie jadłam i natchnęłaś mnie tym przepisem ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Idealne śniadanie na Mikołajki :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Miałyśmy kupić syrop klonowy ale jakoś nam nie wyszło :P Ten smażony banan musiał byś boski :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Omnomnom :D Ładne zdjęcia ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. ricotta hotcakes.. <3 koocham te placuszki! :)

    OdpowiedzUsuń
  13. tym śniadaniem podbiłaś moje serce!

    OdpowiedzUsuń
  14. kocham z riccotą placuszki ^^

    OdpowiedzUsuń