poniedziałek, 28 grudnia 2015

77. Słodkości ciąg dalszy

Bananowe placuszki z waniliowym serkiem, resztą banana, syropem klonowym i orzeszkami ziemnymi 



 Przepis:
1 jajko
1/2 szklanki mleka 
2 łyżki mąki 
1/2 łyżki mielonego siemienia lnianego  
1/2 dużego banana
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, wylewać na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron.

15 komentarzy:

  1. Placuszki z bananem i syropem klonowym to jest to :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda genialnie! takie bym zjadła :P:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki torcik placuszkowy to bym chętnie zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie placuszki są dobre o każdej porze dnia i nocy *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. kocham placuszki bananowe, a te dwuskładnikowe często robię <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Umarlam jak to zobaczylam, dlaczego nie jestes moim mezem :(

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszne śniadanie i znakomite połączenie smaków, bardzo takie lubię ;).

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale mam teraz smaka na placki! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Mmm ależ rozpusta na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. My chyba zawsze będziemy miały ogromną słabość do góry placuszków :P

    OdpowiedzUsuń