wtorek, 22 grudnia 2015

74. 1 dzień

Wegańskie waniliowe tosty francuskie z kaki, jagodami goji i syropem klonowym



 przepis:
3 łyżeczki kaszy manny
2 kromki chleba
pół szklanki mleka roślinnego 
ziarenka wanilii
Manne mieszamy z mlekiem i ziarenkami wanilii, chleb moczymy w naszej kaszkowej "panierce" i smażymy z dwóch stron.

 Dzień pełen przygotowań i lepienia pierogów :D

8 komentarzy:

  1. oj... kiedy ja jadłam tosty francuskie... a jeszcze wegańskich nigdy... Czemu nie powiedziałaś wcześniej, że robisz!? Wpadłabym i pojadłabym z Tobą :3

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie i bogato się prezentują ;)
    Tostów francuskich nie jadłam już kilkanaście lat :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie i bogato się prezentują ;)
    Tostów francuskich nie jadłam już kilkanaście lat :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Kaszkowa panierka? O kurczę, o takiej wersji jeszcze chyba nie słyszałam! Trzeba to w takim razie nadrobić smakowo! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. O jak dawno nie jadłam tostów francuskich (wiem, zawsze to piszę :D). Hmm, z tą kaszą manną muszą smakować ciekawie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Po takim śniadaniu ma się mnóstwo energii na przygotowywanie Świąt :D

    OdpowiedzUsuń