środa, 7 października 2015

35. Pod orzechową kruszonką

Gruszka i mango zapiekane pod orzechową kruszonką z kawałkami gorzkiej czekolady, smoothie (banan, mango, mleko sojowe)

Przepis:
1 gruszka
pół dużego mango
łyżka soku z cytryny
łyżki mąki owsianej
łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej
łyżka cukru trzcinowego
1 czubata łyka masła orzechowego*
kostka gorzkiej czekolady


*najlepiej żeby było zimne

Owoce kroimy na małe kawałki i mieszamy z sokiem z cytryny. Następnie przygotowujemy kruszonkę, rozcierając razem mąki, masło orzechowe i cukier. Owoce przekładamy do naczynka żaroodpornego, przykrywamy kruszonką,czekoladą i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. 


Korzystam z wolnego poranka, wiec piekarnik poszedł w ruch i to nie na marne :) 

7 komentarzy:

  1. Tą kruszonkę pochłonęłybyśmy w pięć minut :D Mamy do takiej słabość :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Gruszka, mango i banan - tyle słodyczy musiało dać zdrowego kopa energii :) U mnie też wolny poranek, piąteczka!

    OdpowiedzUsuń
  3. Skorupka orzechowa musi być najlepsza :)

    OdpowiedzUsuń
  4. takim śniadaniem z pewnością bym nie pogardziła. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Standardowej kruszonki nie lubię, ale taką owsiano - orzechową uwielbiam, zwłaszcza jak przykrywa jakieś dobre owoce :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Standardowej kruszonki nie lubię, ale taką owsiano - orzechową uwielbiam, zwłaszcza jak przykrywa jakieś dobre owoce :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię mango, a jeszcze zapieczone z kruszonką... to musiała być magia ^^

    OdpowiedzUsuń