środa, 28 października 2015

47. Daktyle i kokos

Kokosowe placuszki z sosem krobowo-daktylowym podane z jagodami goji, mango i daktylam
Przepis:
2jajka
szczypta soli
pół szklanki mleka sojowego
2 łyżki mąki kokosowej 
łyżeczka cukru trzcinowego 
Jajka dokładnie miksujemy z solą i cukrem, dodajemy mleko, mąkę i cały czas mieszamy, z powstałego ciasta smażymy placuszki na lekko natłuszczonej patelni pod przykryciem.
Sos:
1,5 łyżeczki karobu
1 łyżeczka syropu daktylowego
odrobina wrzątku 


7 komentarzy:

  1. Aleś sobie ułożyła mango :D dawno nie jadłam jagód goi a jakoś ostatnio do niczego mi nie pasują.. uwielbiam taki sos <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Słodycz daktyli i mango, kokos - podoba mi się to zestawienie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie mini omlety :) Kokosowe - zawsze!

    OdpowiedzUsuń
  4. ojej... cudownie wyglądają <3 kokos i daktyle kocham! Muszę je zrobić >.<

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeszcze dodatkowo osobno poprosimy ten sos do maczania w nim placki :D

    OdpowiedzUsuń