wtorek, 22 września 2015

23. Wtorek? No to naleśniki!

Hejka Robaczki! 

Dzisiaj notka też niestety później, ale rano nie mam czasu, co nie znaczy, że eksperymentów kuchennych nie ma, a bo są i to całkiem udane. Mowa tu o naleśnikach <3 Uwielbiam je od dziecka, jednak od pewnego czasu udoskonalam przepis na nie, tak jak i na wiele tradycyjnych potraw, no przecież dlatego mam bloga - pasja łączy ludzi :) 

Naleśniki dyniowo-gryczane z puree z dyni, figami, tahini i miodem 



Przepis na ciasto:
łyżki mąki gryczanej
łyżki puree z dyni
1 duże jajko
łyżka oleju kokosowego
100ml mleka sojowego
szczypta soli
Wykonania chyba pisać nie trzeba :) Wymieszać, smażyć i zajadać

7 komentarzy:

  1. Gryka i dynia toż to połączenie jedno z tych idealnych :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Oja, oja ojaaa! <3
    Wpraszam się do ciebie na śniadanie, nie żartuję :D


    http://worshipingmornings.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystko brzmi i wygląda cudownie - zarówno skład ciasta jak i wnętrza naleśników :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Zjadłabym takie naleśniki... mniam, mniam :)

    OdpowiedzUsuń